Tekstcorrector voor uitgeverijen en self-publishers
 

Over mij

Over mij
Hi! Ik ben Joyce en ik ben werkzaam als freelance tekstcorrector. 

Van jongs af aan ben ik al gek op taal en boeken. Ik heb gestudeerd aan de pabo en daarna de masteropleiding Special Educational Needs gevolgd. Na 7 jaar werkzaam te zijn geweest in het basisonderwijs, kwam er een cursus op mijn pad die me deed besluiten het roer om te gooien. In deze cursus leerde ik teksten corrigeren en ontdekte ik dat ik daar mijn beroep van kon maken. Dat was mij op het lijf geschreven: werk waarin ik mijn liefde voor lezen, affiniteit met de Nederlandse taal en militaire precisie naar hartenlust kan inzetten. Ik volgde meer cursussen om professioneel te leren corrigeren en ging van start als freelancer om van boeken lezen mijn werk te maken. Sinds 2020 werk ik als corrector voor uitgeverijen en self-publishers.

Wat ik voor je kan betekenen
Het blijft een bijzonder proces; starten met een blanco document en eindigen met een boek dat je in je handen kunt houden. Mijn plekje binnen dit proces bevindt zich in de afrondende fase. Wanneer het schrijven, redigeren en herschrijven gedaan is, spit ik met een frisse blik de tekst nog eens helemaal door om foutjes die tijdens eerdere rondes in het manuscript zijn blijven staan weg te werken. 

Denk hierbij aan tik-, spel-, grammatica- en interpunctiefoutjes, maar ook fouten in consistentie en opmaak. Omdat de tekst in deze fase al definitief is laat ik de inhoud zoveel mogelijk met rust. Wel geef ik soms een suggestie om een zin nét even wat vloeiender te laten lopen. Daar kan ik enorm van genieten: me inleven in de lezer; meedenken; met eenvoudige aanpassingen zorgen voor grootse verbeteringen. Mooie boeken nóg beter maken dan ze al zijn, dat is wat mij het gelukkigst maakt. Wanneer het dan eindelijk zover is en je het eindresultaat in handen hebt, kun je het met een trots en tevreden gevoel in de schijnwerpers gaan zetten.

Wil jij je manuscript laten corrigeren of heb je een vraag? Ik ben er benieuwd naar! Stuur me een berichtje via info@joycevanwees.nl.