Joyce van Wees

Over mij

Als tekstcorrector is het mijn missie om ervoor te zorgen dat jij
een foutloos boek de wereld in kunt sturen. 

Hi! Ik ben Joyce. 

Van jongs af aan ben ik al gek op taal en boeken. Na een aantal jaar werkzaam te zijn geweest in het basisonderwijs, ontdekte ik in 2020 dat mijn liefde voor lezen en affiniteit met de Nederlandse taal samenkomen in het corrigeren van teksten. Ik besloot het roer om te gooien en volledig in het nakijkwerk te duiken. 

Ik volgde de cursussen ‘Teksten corrigeren’ van Chinouk Thijssen en ‘Kick-ass corrigeren’ van Mirjam Hoekstra en werk sindsdien met veel plezier als freelance corrector voor uitgeverijen en selfpubbers.

Nu doe ik elke dag wat ik het liefste doe: boeken lezen.
En deze nóg beter maken dan ze al zijn. 

Als beroeps-boekenwurm geniet ik van alle mooie manuscripten die ik – als een van de eersten – te lezen krijg. Met het Groene Boekje, Van Dale en een cappuccino binnen handbereik speur ik met veel plezier de laatste foutjes op. Zodat auteurs hun boeken met zelfvertrouwen en een tevreden gevoel in de schijnwerpers kunnen zetten, en de lezers ze zonder hakkelen in één ruk kunnen uitlezen. 

Wil jij je manuscript laten corrigeren of heb je een vraag? Ik ben er benieuwd naar! Stuur me een berichtje en dan bespreken we wat ik voor je kan betekenen.